Thông tin luận án tiến sĩ - NCS Nguyễn Trọng Mai - ngành Kỹ thuật Cơ khí
THÔNG TIN VỀ NHỮNG ĐÓNG GÓP MỚI CỦA LUẬN ÁN TIẾN SĨ
Đăng thông tin: ngày 18 tháng 03 năm 2021
Tên đề tài luận án: “Nghiên cứu ảnh hưởng của một số thông số hình học khuôn và thông số công nghệ đến chất lượng sản phẩm khi ép chảy hợp kim nhôm”.
Chuyên ngành đào tạo: Kỹ thuật cơ khí Mã số: 9.52.01.03
Họ và tên NCS: Nguyễn Trọng Mai
Họ và tên người hướng dẫn:
1. PGS.TS. Trần Đức Quý
2. PGS.TS. Phạm Văn Nghệ
Tên cơ sở đào tạo: Trường Đại học Công nghiệp Hà Nội
NHỮNG ĐÓNG GÓP MỚI CỦA LUẬN ÁN
INFORMATION ON NEW CONCLUSIONS OF DOCTORAL THESIS
Thesis Title: “Study the effects of some die geometry parameters and technological parameters on product quality when extruding aluminum alloy”.
Major: Mechanical Engineering Code : 9.52.01.03
Name of PhD. Student: Nguyen Trong Mai
Scientific supervisors:
1. Assoc.Prof.Dr. Tran Duc Quy
2. Assoc.Prof.Dr. Pham Van Nghe
Name of training institution: Hanoi University of Industry
NEW CONTRIBUTIONS OF THE THESIS
1) Evaluate the influence of the die geometry parameters: the position, the length, the width, the angle of inclination, the radius of die bearing angle; the depth and the width of the zone lead to the velocity of the metal flowing out of the die bearing by numerical simulation techniques. This is the basis for the metal flow balance process when designing extrusion dies to ensure the geometrical accuracy of extrusion products.
2) Use experimental methods, develop a target function between the ram velocity, the billet temperature and the ratio of the length/width of the die bearing to the aluminum alloy bar surface roughness and extrusion pressure when extruding aluminum alloy.
3) Solve the target invoice optimization problem, determine the set of parameters of the ram speed, billet temperature, the ratio of the length/width of the die bearing to ensure the smallest surface roughness of the extrusion product.
4) Solve the multi-objective optimization problem, determine a set of parameters: ram speed, the billet temperature, the ratio of the length/width of the die bearing to ensure that both product surface roughness and extrusion pressure are smallest at the same time, contribute to improve quality of extrusion products and the efficency of using equipment.
ncs. NguyenTrongMai (KTCK).rar
Thứ Năm, 10:37 18/03/2021
Copyright © 2018 Hanoi University of Industry.